Cursuri limbi straine

Sunt vorbitorii de limbi straine platiti mai bine?

De cativa ani, cunoasterea unei limbi straine a inceput sa fie un criteriu foarte des intalnit in anunturile de angajare. Cererea fiind mare, oferta este, la randul ei, diversificata si foarte bine platita. Insa nu intamplator vorbitorii de limbi straine sunt la mare cautare.

Am identificat multe beneficii pe care le aduce cu sine cunoasterea unei limbi straine. Iata cateva:

1. Intr-o societate aflata in continua schimbare, piata muncii nu sta pe loc. Pentru a-ti asigura un loc de munca mai mult decat decent, un avantaj de atasat la CV este vorbirea unei limbi straine. Doar gandeste-te: daca te afli in competitie cu alti aplicanti, orice detaliu in plus poate face diferenta!

2. Procesul de invatare a unei limbi noi este asociat cu sportul. Cunoasterea la perfectie a unei limbi straine vine cu multiple beneficii pentru creier. Este dovedit ca persoanele care vorbesc doua sau mai multe limbi au o capacitate de memorare mult mai mare. De asemenea, abilitatea de concentrare creste in momentul in care facem corelatii intre limba nativa si limba straina.

3. Cercetatorii au descoperit ca persoanele care vorbesc mai multe limbi au o creativitate mult mai crescuta decat cei care nu vorbesc decat limba nativa. Asta se datoreaza asocierilor de cuvinte si procesului de cautare a expresiilor echivalente in limbi diferite. In cazul in care iti doresti sa lucrezi intr-un mediu de lucru dinamic, care implica exercitii de creativitate, uite solutia!

4. Nu doar in cadrul intregului proces de angajare, ci si in viata sociala, o limba straina cantareste mult. Increderea de sine este un avantaj in procesul de recrutare, iar daca doresti sa iti exersezi curajul de a vorbi in public sau de a cunoaste persoane noi, exersarea unei limbi straine poate fi ocazia perfecta.

Acestea sunt doar cateva avantaje pe care cunoasterea unei limbi straine ti le poate aduce. Noi credem ca sunt arhisuficiente, insa daca iti doresti sa afli mai multe, te invitam sa intri pe RisCo.ro si sa descoperi sectiunea “Cursuri de formare profesionala”. Acolo vei avea de ales intre ofertele de cursuri organizate in functie de nivelul de cunoastere al limbii straine pe care doresti sa o asimilezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *