Se efectueaza local in zonele afectate de celulita, folosindu-se creme speciale sau uleiuri specifice pentru a spori efectul anti-celulita. Cauzele care determina aparitia celulitei sunt diverse: depunere de grasime in celule si spatiul dintre celule; existenta deranjamentul hormonal care provoaca o depunere de grasime si apa, in interiorul si exteriorul coapselor, pe fund, sold, pielea burtii sau spate.
Blocarea materialelor rezultate din ardere de toxinele interioare; alimentatia nesanatoasa, proasta functionare a rinichilor, a ficatului, consumul de lichide in cantitati mici, lipsa de miscare, constipatia, proasta circulatie a sangelui, stresul, si altele.
Masajului anti-celulitic actioneaza direct asupra straturilor superficiale ale corpului si stimuleaza supletea si elasticitatea pielii si a tesuturilor subcutanate activand circulatia sangelui. Este putin mai dureros decat masajul de relaxare fiind necesar a se actiona insistent asupra zonelor care sunt afectate de celulita.
Masaj anticelulitic si alimentatia potrivita
Este de preferat ca in timpul perioadei in care faceti masaj anticelulitic sa tineti cont si de alimentatie. Nu trebuie sa tineti o dieta severa dar este bine sa consumati 2 l apa/zi (fara a lua in calcul ceaiul, cafeaua, supa), mai multe fructe si legume in stare naturala, sa scadeti consumul de glucide rafinate mai ales zaharul (poate fi inlocuit cu zaharina).
De asemenea, trebuie evitata carnea grasa, combinatiile de paine cu carne, trebuie redus consumul de cafea, alcool, tutun si mai ales sucurile dulci si acidulate. Rezultate asteptate din partea unui masaj anticelulitic nu vor intarzia sa apara si le vei putea observa chiar tu.