Ce e filamentul ABS pentru printarea 3D

Ce e filamentul ABS pentru printarea 3D?

Printarea 3D este un nou tip de imprimare care a revoluționat o mulțime de domenii și necesită existența unor filamente ABS despre care vom discuta în rândurile următoare.

Ce este filamentul ABS?
Filamentul ABS pentru printarea 3D reprezintă un anumit tip de material de printare folosit mai ales de imprimantele de tip FFF. Este cu siguranță unul dintre cele mai frecvent întâlnite materiale de printare 3D din lume în acest moment.

Filamentul este diferit de pudră și de rășina lichidă sau alte materiale de printare 3D și este produs într-un fir subțire de plastic continuu, lung de o sută de metri, care este de obicei înfășurat într-o bobină în scopul depozitării și alimentării imprimantei.

Cum este utilizat un filament pentru imprimanta 3D?
Obiectele imprimate 3D prin filament au fost aplicate în domenii diverse. Deși natura sa termoplastică setează limitarea sa în dimensiunea mecanică, filamentele își găsesc menirea în prototipare și utilizare ușoară.

Prototiparea este cea mai des întâlnită destinație care necesită o proprietate mecanică mai mică din materialul însuși.

Calitatea filamentului imprimantei 3D
Filamentul imprimantei 3D poate arăta ușor de fabricat la prima vedere, dar calitatea încă este importantă. Cel mai evident, toate filamentele au o rază de varietate. Producătorul profesionist poate controla scara în limita a +/- 0,05 mm. Varietatea mai mare va duce la performanțe de imprimare slabe, cum ar fi calitatea suprafeței și precizia pieselor. Puritatea materialului, consistența lotului, înfășurarea bobinei și absorbția umezelii sunt factori care afectează performanța imprimării și calitatea rezultatului.

Cum să alegi filamentul pentru imprimanta 3D?
Pentru un obiect imprimat 3D, proprietățile sale materiale decid circa jumătate din valoare. Proprietatea mecanică este factorul principal care decide performanța obiectului, apoi mai contează și proprietatea chimică. Pentru a înțelege mai bine diferența dintre proprietățile filamentului sau pentru a alege un filament adecvat, utilizatorul poate analiza piramida materialelor plastice, deoarece materialul de bază al filamentului este materialul plastic. Piramida materialelor plastice indică o regulă simplă conform căreia filamentele cu performanțe mai ridicate ar trebui să aibă o temperatură de topire mai mare.

Dacă te afli în căutarea unei imprimante 3D, află că poți găsi un 3d printer de pe printam3d.ro la Imake3d.ro, o firmă care îți poate oferi consultanță în achiziționarea imprimantelor 3D, scanerelor 3d, consumabilelor sau accesoriilor. Mai mult, poți primi service și servicii post-vânzare.

Experiența în domeniul printării încă din anul 2016 îți poate oferi serviciile de consultanță de care ai nevoie. Imake3d.ro este primul reseller din România care deține un magazin de prezentare în capitală fiind prezent pe piața locală din 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *