Femeile educate fac copii mai tarziu in viata

Un studiu recent, dat publicitatii de catre Institute of Social and Economic Research, a evaluat peste 16 mii de mame si a ajuns la concluzia de mai sus. Se pare ca personalitatea unei femei ii afecteaza mult decizia asupra varstei la care considera ca este bine sa faca un copil.

Studiul a aratat ca anumite trasaturi, precum deschiderea si constiinciozitatea, sunt asociate cu o amanare a momentului in care femeile devin mame, in timp ce femeile nevrotice sau foarte extrovertite au copii inca de tinere.

Studiul a gasit cinci tipologii: constiincioase, nevrotice, deschise, rezonabile si extrovertite, tipologii pe care le-a asociat varstelor la care femeile decid sa faca primul copil. In urma cercetarii, autoarea studiului, Lara Tavares, a declarat ca femeile cu educatie medie au copii cu doi ani mai tarziu decat cele mai putin educate, dar ca exista si conexiuni cu tipul de personalitate, care poate influenta si educatia, nu doar decizia de reproducere.

Spre exemplu, a mai spus Tavares, oamenii mai deschisi la minte sunt, de obicei, refractari in fata presiunii sociale de a se reproduce.

Un comentariu la “Femeile educate fac copii mai tarziu in viata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *