Fiecare dintre noi are inca vie amintirea din copilaria sa cand a luat un cearsaf din dulapul mamei, l-a intins pe scaunele din sufragerie si si-a facut un cort, un locusor numai al sau. Dincolo de dezordinea pe care am facut-o in casa, ne amintim mai ales bucuria de a face ceva nou intr-un spatiu familiar sau de entuziasmul de a trai o aventura, iar aceste emotii vrem sa le traiasca si copilul nostru, mai ales ca acum corturile pentru copii ne sunt mult mai la îndemana decat atunci cand eram noi mici.
Un spatiu doar al sau
De multe ori, noi, parintii, ne plangem de lipsa de intimitate si ne exprimam dorinta de a avea putin spatiu doar pentru noi. Poate n-o sa-ti vina sa crezi, dar si copilul tau are nevoie de acelasi lucru (bine, poate mult mai putin decat tine 🙂).
Corturile teepee sunt perfecte pentru a-i oferi acest spatiu, mai ales daca este vorba despre un copil micut care inca nu vrea (si nici nu este indicat) sa mearga în camera lui si sa închida usa.
Corturile teepee le ofera copiilor un spatiu al lor chiar în interiorul casei voastre. Ceea ce fac corturile teepee este sa izoleze factorii din mediu ce ar putea sa suprastimuleze copilul si ii ofera un locusor confortabil si sigur.
Dezvolta imaginatia
Copiii isi folosesc creativitatea pentru a se imagina in tot felul de ipostaze. Ei ne surprind atunci cand gasesc tot felul de întrebuintari unor lucruri pe care noi stim sa le folosim într-un singur fel sau atunci cand gasesc solutii ingenioase, in situatii in care noi nu am sti ce sa facem.
Un cort teepee poate fi pentru ei interiorul unei nave spatiale, un lan de floarea soarelui, scorbura unui copac si multe alte locuri pe care noi nu ni le putem imagina. In timp ce se joaca aici, copilul poate juca roluri diferite si se poate preface ca este oricine isi doreste el.
Ajuta la dezvoltarea motricitatii
Copiii mai micuti, care inca nu sunt siguri pe miscarile picioruselor sau ale mainilor, pot gasi un aliat de nadejde in corturile teepee. Acestea le ofera o structura sigura de care ei se pot sprijini pentru a se ridica sau pentru a-si mentine echilibrul, dar le ofera si ocazia de a se apleca sau de a merge de-a busilea, atunci cand intra sau ies din cort.
Si copilasii mai mari isi pot dezvolta motricitatea fina legand si dezlegand usile cortului si astfel invatand intr-un mod distractiv sa se descurce cu nodurile.
Mai sunt multe alte avantaje pe langa cele mentionate mai sus, cele mai multe dintre ele tinand de aptitudinile sociale ale copilului. Acesta invata sa-si creeze un spatiu primitor unde sa-si invite prietenii la joaca. Atunci cand copiii se joaca într-un spatiu foarte mic, ei sunt mult mai dispusi sa iasa din „carapace” si sa fie mai sociabili.