Despre bebelusii postati pe internet

Eu cred ca a face poze este ok pentru ca pozele te ajuta, pozele in lumea tehnologiei sunt amintirile noastre. Eu am doar cateva poze de cand eram mica. Si din adolescenta am putine poze, dar pe care le pastrez cu sfintenie. In ultimii ani am adunat sute, poate mii de poze. De acasa, de prin parcuri, de la iesiri, de la petreceri. De pe oriunde. Sunt amintiri, dar parca mai cu sfintenie sunt cele pe care nu le pot avea mereu, si sunt lipite intr-un album la care tin mult!

Scriu despre cum unii proaspeti parinti isi posteaza pe facebook proaspatul bebelus. Spun despre asta, desi imi asum faptul ca eu nu am avut niciodata un bebelus si nu stiu ce sentimente iti “galopeaza” sufletul si ce emotii si ce nevoi noi cercetezi in acel moment. Asa ca, spun ca nu imi plac parintii care isi posteaza copilul pe Facebook, pe blog sau pe forum. Copil abia nascut. Doar spalat de asistenta si hop este “viu” pe internet.

De trei saptamani s-a nascut Maria, nepotica mea pe care o voi boteza, si da, este primul bebelus de o zi sau doua in fata caruia nu zic “ce urat este”. Este mare si grasunica si seamana cu taica-miu. Si abia astept sa o cunosc si am emotii pentru ca ea va fi primul meu copil botezat, dar de la tot amalgamaul asta de emotii, de la nerabdarea de a o cunoaste este cale lunga pana a lua si a pune poze pe facebook cu ea.

Mi se pare ca as expune-o foarte mult. Si evident ca draga mea sora si-a pus fetita in toate ipostazele posibile pe facebook. Si ma enerveaza si am intrebat-o de ce face asta, iar ea mi-a spus ca ii este prea draga si nu se poate abtine. Si nu este singura proaspata mamica pe care am auzind asociind dragul de copila ei cu a o posta pe facebook.

Asa ca, pana ce voi avea eu un bebelus de o zi sau cinci, si voi simti nevoia sa il postez pe facebook, o sa-mi tin punctul de vedere in aceasta pozitie. Poate atunci mi-o schimb, voi si mai inversunata, pentru ca poate voi simti nevoia sa il protejez mai mult decat atunci cand era in burta. Este ok, nu ma supar deloc pentru parerile care vin si ma contrazic, dar nu cred ca, virgula cu o poza postata pe facebook, ii spui “te iubesc” copilului tau!

Un comentariu la “Despre bebelusii postati pe internet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *