Altundeva…

Despre faptul ca la bacalaureat a fost un “dezastru” am auzit, am asistat la discutii si la tot soiul de dezbateri astfel incat nu mai gasim sensul in a relua subiectul. Daca nici contestatiile nu au reusit sa dea un procent de promovabilitate mai bun inseamna ca ar fi inutil sa incercam sa gasim raspunzatori pentru asta.

Desi, ca de fiecare data, putem vorbi la nesfarsit fara a gasi o solutie viabila, limitandu-ne doar la a ne plange de un sistem defectuos si incurcat. Cred ca cel mai mult ma mira in aceasta perioada agresivitatea oamenilor in a critica.

Este posibil sa fi existat aceasta tendinta dintotdeauna dar abia acum sa o observ ori tot conglomeratul de neajunsuri sa fi contribuit atat de mult incat sa nu mai avem notiunea “moderatiei”. Oricare ar fi motivele, suntem din ce in ce mai porniti pe cate cineva ori ceva.

Am asistat la discutii care au degenerat din prietenoase in nervoase. Motivele sunt multiple: sistemul e de vina pentru ca e putred, “nenorocitii care ne conduc, ne-au adus aici”, medicii sunt incompetenti, profesorii sunt slab pregatiti, functionarii sunt lenesi, politistii sunt…

Lista este lunga, intodeauna in Romania “totul merge mai prost” decat in strainatate si avem iluzia constanta si declarativa ca oriunde in alta parte este raiul pe pamant. Asa sa fie oare? Altundeva e mai bine sau doar mai portivit pentru a ne plange?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *