Urzica decorativa

Urzica decorativa este o planta ce poate fi cultivata atat in gradina, cat si ca plante decorative de apartament. Daca va hotarati sa cultivati plantele in gradina, pentru a le pastra de la un an la altul, se vor recolta butasi vara, care vor fi pastrati iarna in ghivece.

Urzica decorativa este o planta stufoasa, are tulpini viguroase, cu muchii. Frunzele ei sunt deosebite, cu margini crestate sau incretite. Pe fiecare frunza pot exista mai multe culori, cu zone, margini sau pete in nuante de rosu, roz, portocaliu, crem sau verde. Urzica poate ajunge la o inaltime intre 15 – 60 cm si cu o intindere de 20 – 30 cm. Urzica preferă semi-umbra, solul umed sau semi-umed, bine drenat, imbunatatit cu substante organice.

Pentru cultivare pot fi utilizate rasaduri cumparate sau pe care le puteti obtine singuri semanand in interior cu aproximativ 8 – 10 saptamani inainte de ultimul inghet. Semintele se presara usor pe pamant fara a fi ingropate adanc, iar ghiveciul se acopera cu un sac de plastic. Rasadurile se sadesc la o distanta de 20 cm, dupa data ultimului inghet.

In perioadele secetoase se vor lua masuri pentru udarea acestor plante. Pentru stimularea plantei se vor rupe inflorescentele. Urzica decorativa este o planta decorativa care da culoare brazdelor, straturilor si ghivecelor de-a lungul intregului sezon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *