Cand vine vorba de reparatii calculatoare sau laptop-uri, nu toti putem sa spunem ca ne pricepem la ele, pentru ca oricum calculatoarele si laptop-urile in sine sunt gadget-uri foarte complexe. Cu toate astea, avem nevoie de ele in viata de zi cu zi, fie pentru serviciu, fie pentru recreere. Sunt multe firme care ofera service laptop si reparatii la domiciliu pentru calculatoare, iar aceste firme pot reprezenta solutia simpla, accesibila si la indemana de care avem nevoie pentru astfel de situatii, in care ni se strica obiectul muncii sau al recreerii. De exemplu, daca sunteti din Bucuresti si veti cauta pe net “service laptop in Sector 3“, cu siguranta veti gasi foarte multe rezultate la cautarea efectuata.
Care sunt cele mai comune defecte pentru un laptop / calculator?
Rezumandu-ne la top 5, iata cele mai relevante raspunsuri la aceasta intrebare:
- Unul dintre cele mai des intalnite defecte ale laptop-urilor si calculatoarelor tine de partea de software. Ce inseamna acest lucru? Performanta acestora poate fi redusa semnificativ din cauza aglomerarii de programe nefolosite, care ocupa spatiu atat pe hard disk cat si din memoria RAM. O “curatenie” este recomandata pentru a reduce sau pentru a elimina complet numarul de programe care nu ne mai sunt utile si care lucreaza in background, folosind resurse de care avem atat de mare nevoie. In cazuri extreme poate fi o varianta mai buna sa se reinstaleze sistemul de operare, pentru un start “fresh”.
- Cea mai des intalnita problema de natura hardware, care ne poate afecta performanta PC-ului semnificativ, o reprezinta un hard disk “obosit”, care prezinta bad-uri si viteze de citire si scriere foarte reduse, care tin de tehnologia invechita si deja depasita. Solutia, in acest caz, este inlocuirea hard disk-ului clasic cu un SSD, care va asigura o performanta sporita, un consum de energie mai redus si un timp de raspundere imbatabil (in comparatie cu vechile hard disk-uri mecanice).
- Bateria unul laptop poate sa reprezinte o reala problema, deoarece se poate degrada o data cu trecerea timpului, acest lucru manifestandu-se printr-o durata din ce in ce mai scazuta a acesteia, pana in punctul in care devine mandatoriu conectarea la priza a laptop-ului non stop. Solutia, in acest caz, este inlocuirea acesteia.
- Nu putem sa nu trecem in revista si touchpad-ului. Defectarea acestuia poate reprezenta un adevarat inconvenient, intrucat folosirea unui mouse clasic nu se imbina elegant cu portabilitatea folosita de laptop-uri.
- Sursa reprezinta una din componentele de baza ale unui calculator / PC / desktop / laptop. In unele cazuri, din cauza vechimii sau a utilizarii intense pe perioade lungi, aceasta se poate defecta. In unele cazuri, din pacate, defectarea acesteia in timp ce calculatorul / laptop-ul functioneaza poate duce la defectarea si a altor componente. Daca, totusi, aveti noroc, simpla inlocuire a sursei poate remedia toate problemele, iar calculatorul sau laptop-ul vor functiona, din nou, la parametrii optimi.
Se poate sau nu sa traiesti fara tehnologie?
Raspunsul poate fi si da si nu, depinde doar de context sau de fiecare persoana in parte (pentru ca suntem cu totii diferiti si avem perceptii diferite).
Adevarul este ca tehnologia, fie ca ne place sau nu, face parte din viata noastra de zi cu zi. Folosita in mod responsabil, poate deveni foarte utila. Spre exemplu, tot mai multe joburi se pot realiza si de acasa, daca dispui de un laptop / calculator cat de cat performant. In cazul in care nu aveti cunostinte in domeniu, nu ezitati sa cereti ajutorul unor specialisti in domeniul IT / service calculatoare, pentru ca acestia sunt cei mai in masura sa va ofere solutiile de care aveti nevoie (rezolvand rapid problemele), la preturi care sa fie corecte si accesibile.
Ar fi fost util un chat de suport!