Pauzele sunt intalniri cu noi insine

Intotdeauna parintii au avut grija sa-mi spuna ca nimic nu se primeste gratis. Ca pentru tot este normal sa muncesti. Sa muncesc eu pentru mine, nu sa astept sa o faca altcineva in locul meu. Mi-au tot repetat asta de nenumarate ori si in nenumarate situatii. Acum la aproape 35 de ani cred in a face ceva concret nu in a astepta sa faca cineva ceva pentru tine.

Una dintre regulile vietii mele, daca ii pot spune asa, este urmatoarea: orice vis pentru a putea fi indeplinit are nevoie de doi factori: munca (98%) si noroc (2%).

Intre timp am mai “aflat” si ca visele trebuie cantarite bine. Visele, cred ca ar fi bine sa fie ierarhizate, pentru ca, alergand dupa iubire, faima, bani, sens, bunastare, liniste uitam de ceea ce deja avem, uitam sa traim in prezent si doar muncim pentru a ne indeplini vise. Haosul viselor noastre! Din proprie exeprienta spune ca mintea devine bulversata si nu te mai poti concentra, iar trupul devine o povara pentru ca de cele mai multe ori se imbolnaveste!

Eu mi-am propus sa fac o lista a viselor. Ce vise sunt importante acum pentru mine si ce vise pot astepta. Consider ca e foarte importanta lista asta. Apoi mi-am propus sa muncesc mereu pentru indeplinirea viselor din lista viselor care nu pot astepta. Dar, desi muncesc, cred ca e foarte important ca macar jumatate de zi pe saptamana sa gasesc timp doar pentru mine. Sa fac orice: sa citesc, sa vad filme, sa ma plimb fara o destinatie anume, sa dorm, sa pierd timpul. Sa fac orice pentru mine cea din prezent.

Mie mi-a luat mult timp sa fiu recunoscatoare, dar din momentul in care am putut privi si partile bune din viata mea am putut sa fiu mult mai productiva, mult mai fericita si mai ales am putut sa ma bucur cu adevarat de toate lucrurile aparent marunte din jurul meu.

Uneori e nevoie sa luam o pauza de la griji, de la planuri, de la a ne proiecta in viitor si zic ca e absolut sanatos sa:

  • fii recunoscator pentru ce ai
  • sa meditezi la ceea ce ai rezlizat
  • sa te uiti in interiorul tau sa sa-ti spui cu glas tare ce apreciezi la tine
  • sa iti multumesti pentru fiecare pas mic facut cu incredere si rabdare
  • sa descoperi lucruri mici in care sa te regasesti si care sa te faca fericit

Cred ca asa incepe echilibrul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *