Chiar daca sunteti foarte talentati in bucatarie, tuturor ni se intampla sa gresim o prajitura, un tort sau un cozonac si nu putem face altceva decat sa incercam sa ne corectam greselile pe cat posibil. Iata cateva din greselile des intalnite pe care le putem face atunci cand praparam o prajitura:
- Prajitura nu a crescut si are goluri de aer deasupra, acest lucru se intampla atunci cand prajitura nu a fost introdusa in cuptor imediat ce compozitia a fost terminata sau cuptorul nu a fost incalzit suficient, cand prajitura a fost introdusa in cuptor.
- Nu puteti scoate prajitura din tava, tava nu a fost unsa suficient.
- Prajitura nu este pufoasa, inseamna ca compozitia nu a fost aerata suficient, ouale au fost adaugate prea repede sau nu a folosit suficient agent de crestere.
- Prajitura a dat peste margini, tava folosita este prea mica pentru cantitatea de compozitie folosita.
- Prajitura este arsa deasupra, dar nu este coapta destul la mijloc, acest lucru apare atunci cand tava folosita a fost prea mica.
- Prajitura nu a crescut suficient si are goluri de aer deasupra, asta se intampla atunci cand prajitura nu a fost pusa in cuptor imediat ce compozitia a fost terminata sau cuptorul nu a fost incalzit suficient in prealabil.