De ce merita sa cumperi o locuinta noua

A cumpara o locuinta noua sau una uzata nu este acelasi lucru, nici din punctul de vedere al cheltuielilor de suportat si, cu atat mai putin, daca ne limitam sa luam in considerare doar aspectul financiar al investitiei imobiliare. Cu toate acestea, cei care decid sa cumpere o locuinta tind sa faca evaluari influentate mai ales de unele caracteristici ale acesteia, cum ar fi pretul de vanzare, locatia, suprafata, numarul de camere.

Putini, pe de alta parte, evalueaza valoarea pe care o poate avea locuinta in viitor daca s-ar decide sau ar fi nevoiti sa vanda. Motivul este foarte simplu de inteles. Este suficienta o cunoastere foarte banala a psihologiei umane: cei care cumpara o locuinta cauta, in majoritatea cazurilor, stabilitate. Prin urmare, intentia este de a cumpara o locuinta pentru a se muta si a prinde radacini.

Adesea nu se considera ca o locuinta nou construita, cu un pret de vanzare probabil mai mare, ofera oportunitati mai mari de a economisi la costurile de utilizare. Si totusi, nu este asa. De exemplu, sa spunem ca ai decis sa te muti in Iasi. Aici vei gasi apartamente noi Iasi care iti pot oferi numai avantaje. Sa vedem care sunt acestea:

1. Randament mai mic, investitii mai sigure

Primul motiv pentru care este recomandat sa cumperi o locuinta noua, fie ca vorbim de un apartament 2 camere Iasi sau unul de 3 camere, se refera la principiul conform caruia rentabilitatea si riscul sunt indisolubile. De fapt, un risc mai mare duce la o rentabilitate mai mare. Valoarea unei proprietati, in esenta, depinde de capacitatea acesteia de a genera venituri viitoare. A cumpara o proprietate nou construita este, pur si simplu, o achizitie mai sigura!

2. Costuri mai mici de administrare

Al doilea motiv pentru cumpararea unei locuinte nou construite se refera la costurile de administrare a proprietatii. De obicei, principalele cheltuieli sunt apa, electricitatea si gazul. Ei bine, in zilele noastre exista tehnologii avansate care pot fi instalate in cladiri noi pentru a garanta economii reale in factura. Poti gasi apartamente in ansambluri Iasi extrem de tehnologizate.

Sistemul de reciclare a apei de ploaie, de exemplu, foloseste panta acoperisului pentru a face ca apa de ploaie sa curga intr-un rezervor special de colectare prin jgheab. In acest proces, apa este filtrata si purificata pentru a elimina bacteriile si substantele nocive. In acest moment, este gata sa fie introdusa in sistemul de conducte. Recuperarea apei de ploaie ofera economii garantate, deoarece o poti folosi in locul apei care provine din apeduct pentru spalarea toaletei, pentru udarea plantelor si pentru alte utilizari.

In ceea ce priveste, pe de alta parte, tehnologiile de economisire a energiei electrice, pe langa crearea sistemului intern pentru a minimiza pierderile de curent, este posibila instalarea panourilor fotovoltaice. Un sistem fotovoltaic, dupa cum stim, produce electricitate folosind radiatia solara prin module fotovoltaice capabile sa transforme energia solara in electricitate.

In cele din urma, gazul este punctul dureros al utilizatorilor. Il folosim pentru gatit, dar si pentru a produce apa calda menajera si pentru a incalzi incaperile.

3. Conceptul de perimare a imobilelor

Al treilea motiv pentru cumpararea unei case nou construite consta in conceptul de perimare. Gandindu-ne la termen lung, de fapt, trebuie sa ne intrebam despre modul in care cladirile vor fi construite in medie in 10, 15 sau 20 de ani. Care vor fi standardele de constructie si nevoile pietei? Daca cumperi astazi o proprietate cu anumite caracteristici energetice, cum se va compara la nivel tehnic si, in consecinta, din punct de vedere al preturilor cu proprietatile care vor fi construite in viitorul apropiat?

Daca cumperi o proprietate care prezinta deja semne de uzura astazi si este departe de cele mai inalte clase energetice, va fi probabil in curand victima perimarii in comparatie cu o proprietate construita recent.

Concluzii

Dupa cum poti vedea, cumpararea unei case nou construite are mai multe avantaje. Cu toate acestea, este necesar sa aruncam o privire pe termen lung si sa evaluam elementele care depasesc simpla conformatie a casei sau pretul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *