Cum te poate ajuta apa alcalină?

Un aspect foarte important al vietii cu privire la sanatatea noastra, se refera la consumul de apa. O solutie foarte buna si sanatoasa pentru noi toti in materie de consum de apa, este reprezentata de apa alcalina AquaVia, o apa care este una dintre cele mai recomandate de către specialiști, fiind o apă alcalină de izvor. Ea are o valoare a pH-ului de 8.4, ceea ce o clasează ca fiind o apă alcalină.

Experții medicali au precizat în nenumărate rânduri că apa alcalină, atât cea făcută de noi, cât și cea din comerț este cea mai bună variantă pentru sănătatea trupului nostru. dacă încă nu știi ce este apa alcalină, am să-ți prezint pe scurt acest termen.

Ce este apa alcalină?
Apa alcalină este acel tip de lichid care conține un pH ridicat, ceea ce o face să fie mai puțin acidă decât cea de la robinet. O valoare neutră a pH-ului, des întâlnită la tipurile de apă alcalină este 7. Toate valorile peste acest număr fac apa să fie considerată alcalină, valorile ce au un număr mai mic decât 7, clasează apa la acidă.

Ce este pH-ul?
PH-ul se măsoară în funcție de ioni de hidrogen din apă și din mâncarea pe care o consumăm. Apa alcalină cu un pH mai mare de 7.0 are o concentrație mai ridicată de ioni negativi. Corpul uman are un pH natural de 7.4, dar acesta poate scade sau crește în funcție de ceea ce consumăm. Cel mai des, acesta se micșorează din cauza consumului de acizi din alimente, precum produsele lactate, zahăr și carne roșie. Apa natural alcalină cu un pH mai ridicat ajută la prevenirea scăderii pH-ului din organism, făcând ca acesta să funcționeze normal.

Apa alcalină poate fi de două feluri, artificială și ionizată
Cea dintâi este acea apă normală, de la robinet. Ea trece printr-un proces de ionizare, în fabrici specializate pe așa ceva, cu scopul de a face pH-ul din aceasta mai alcalin.

Apa alcalină ionizată, este așa zisa apă recoltată dintr-un izvor, acre, datorită unui sol bun, are mult mai multe minerale naturale care pot influența pH-ul. Specialiștii susțin că acest tip de apă este cel mai bun. Cu toate acestea, e foarte greu să știi dacă apa din comerț este cu adevărat naturală, sau e apă artificială și îmbuteliată.

Pentru a face o diferențiere între cele două, este important să verificați eticheta produsului și să identificați valoarea pH-ului din apă. Acest lucru e valabil și în cazul alimentelor.

Este recomandat să consumăm cel puțin 2 litri de apă pe zi, pentru a ne menține un organismul sănătos și hidratat. Corpul nostru este format în peste 50% din apă, iar hidratarea lui continuă îl duce la un proces de funcționare corect și echilibrat.

Specialiștii precizează că apa alcalină este cea mai bună deoarece fac organismul să fie mai puțin aci. În acest mod se evită mai multe probleme respiratorii, de îngrășare etc. O dietă trebuie să conțină alimente alcalinizate pentru că, dacă este acidă poate duce la probleme hormonale, deteriorarea masei osoase și la probleme ale metabolismului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *