Cinci obiceiuri ale dintilor frumosi

Cinci obiceiuri ale dintilor frumosi

Aspectul fizic este un lucru important pentru fiecare dintre noi. Deși ne putem schimba look-ul oricând vrem și extrem de ușor, stilul și detaliile care ne oferă farmec și eleganță depășesc trendurile și rezistă de-a lungul timpului, contribuind la ceea ce adeseori se cheamă brand personal.

Zâmbetul și dinții frumoși fac parte din aceste detalii de brand personal pe care nu le putem dobândi de azi pe mâine, însă ne naștem cu ele – într-o anumită configurație – și suntem obligați să investim resurse în prezervarea lor.

Ce înseamnă de fapt “dinți frumoși”? Dinți frumoși înseamnă dinți sănătoși, dinți care arată și sunt îngrijiți corespunzător. Atunci când ne dorim dinți frumoși începem, de fpt, procesul de înfrumusețare acasă, cu pași mici în fiecare zi.

Dr Andrei Constantinovici, fondator al clinicilor Dentaplus si coordonator de tratament, ne explică astfel: “Pur și simplu există tratamente simple care se pot face direct și situații complexe când acest lucru nu este posibil. Nu există două cazuri identice și fiecare pacient trebuie analizat și tratat individual, customizat. Însă, dinții frumoși sunt neapărat sănătoși și îngrijiți permanent. Orice urmă de delăsare se va vedea, la un moment dat, din păcate.”

Există 5 obiceiuri ale dinților frumoși pe care este bine să le introducem în rutina zilnică și anume:

  1. Albirea dinților – dinții care s-au îngălbenit, pe care s-a depus placă bacteriană, care au pete de la băuturi carbogazoase sau cafea au nevoie de tratament albire dinti pentru a străluci de frumusețe. Albirea dinților se efectuează pe dinți sănătoși, care nu au probleme de genul cariilor dentare.
  2. Profilaxia – profilaxia dentară este o metodă de tratament dezirabilă pentru orice pacient. Aceasta este formată dintr-un set de proceduri prin care se previn aparițiile cariilor dentare și a bolii parodontale. Profilaxia poate preveni evoluția afecțiunilor deja existente.
  3. Extracția măselei de minte – măseaua de minte este acel tip de dinte care nu are vreun rol benefic, ci mai des aduce cu sine probleme de tipul unor dureri groaznice. Nu mai vorbim de faptul că uneori dinții cresc strâmbi datorită măselei de minte care nu a erupt corect. Pentru a instala aparatul dentar, de exemplu, de cele mai multe ori, extracția măselei de minte este un pas esențial efectuat în primă fază.
  4. Îngrijirea cât mai riguroasă acasă – atât dimineața, cât și seara vom avea nevoie de un periaj minuțios pe toate fațetele dinților. Ne mai este recomandat să folosim ață dentară și apă de gură. Acestea completează și definitivează procesul de curățare început prin periaj. Scopul este eliminarea bacteriilor care odată depuse duc la tartru.
  5. Vizitele periodice la dentist – cel puțin o dată la 6 luni trebuie să mergem la medicul dentist pentru control. Astfel, eventualele probleme ce apar pot fi descoperite în stadii precoce cînd tratamentul este simplu și rapid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *