9 lucruri interesante despre tanzanit – De ce e atat de unic?

Tanzanitul – o nestemată a modernității, a fost descoperit în 1967. Poate părea acum mult timp, dar majoritatea pietrelor prețioase au sute sau mii de ani de istorie. Nu există multe astfel de pietre prețioase, ceea ce crește valoarea tanzanitului.

Tanzanitul este de 1000 de ori mai rar decât diamantul

Încă un plus pentru valoarea tanzanitului este raritatea sa. Există un singur loc în lume de unde se extrage această piatră prețioasă: o fâșie de 4 kilometri, aflată în nordul Tanzaniei.

Numele minereului de bază nu este tanzanit!

Tanzanitul este de fapt o variantă a mineralului numit zoisit. Compania Tiffany&Co, cea care l-a descoperit și promovat, i-a oferit acest nume, ca trimitere către originile sale tanzaniene și pentru a sublinia că este singurul loc în care poate fi găsit.

Rezerva de tanzanit va dispărea până în 2033

În 2013, cercetătorii au afirmat că tanzanitul nu va mai putea fi minat mai mult de 30 de ani.

Acest lucru va face numărul cristalelor de tanzanit să fie limitat, iar valoarea celor aflate deja în circulație va crește considerabil. De aceea, poți privi investiția într-o bijuterie cu tanzanit și ca una financiară, pe termen lung!

Tanzanitul este pleocroic

Pleocroismul este un cuvânt mai puțin întâlnit, însă când vine vorba de tanzanit, trebuie să ne așteptăm la raritate. Acest termen se referă la diferența de culoare a cristalului, în funcție de unghiul din care este privit sau lumina în care este plasat.

Nuanțele care se pot observa pot fi de roșu, albastru, violet, verde sau chiar galben.

Cel mai valoros tanzanit este cel preponderent albastru

După safir, tanzanitul este a doua cea mai cunoscută piatră prețioasă albastră. Acest lucru se datorează și eforturilor bijutierilor de a tăia cristalele astfel încât culoarea predominantă să fie un albastru intens, indiferent de unghiul din care o privești.

Tanzanitul este benefic minții tale

Despre tanzanit se spune că are efecte pozitive asupra psihicului purtătorului. Induce calmul în situații de stres, sporește intuiția și crește dorința și capacitatea de a crea.

O bijuterie cu tanzanit ar putea fi alegerea perfectă pentru cineva care are o funcție de conducere, sau a cărui viață profesională este stresantă.

Tanzanitul este o piatră prețioasă care nu are o istorie prea lungă, dar are un prezent și un viitor strălucit. Mai mult decât atât, beneficiile pe care le are asupra purtătorului sunt atrăgătoare pentru oricine.

Dacă și tu crezi în potențialul tanzanitului și vrei să te remarci printr-o nestemată unică, poți să îți comanzi propria bijuterie de pe site-ul celor de la Bijuterii TV! Poți alege dintr-o gamă variată, însă trebuie să te grăbești, pentru că stocul este limitat în această perioadă. Comandă astăzi și bucură-te de unicitatea tanzanitului!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *